Mustamäe gümnaasium muutub kodutute varjupaigaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna 37. keskkool.
Tallinna 37. keskkool. Foto: Toomas Huik.

Tallinna haridusameti kinnitusel teavitati Mustamäe gümnaasiumi kooliperet juba ammu Tallinna 37. keskkooli kolimisse puudutavatest otsusest ning mitte mingil juhul ei saanud tulla otsus neile üllatusena. Vabanevasse koolihoonesse kavatseb linn aga paigutada kodutud, kelle arv pealinnas aina kasvab.


Keskuse tänaval asuva Mustamäe gümnaasiumi õpetajad ja lapsevanemad olid väidetavalt üllatunud, kuna nad olevat alles sel nädalal ajalehte lugedes teada saanud, et tänavu pärast kooliaasta lõppu kavatseb linnavalitsus kooli Akadeemia 30 asuvasse algklasside majja majutada kodutud ning lapsed peavad kolima Vilde teele 37. keskkooli hoonesse.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on otsus Mustamäe gümnaasiumi kohta tehtud kooli juhtkonna teadmisel ning kindlasti ei saanud see uudis tulla neile üllatusena.
Juba 2006. aasta detsembris oli haridusameti ja Mustamäe gümnaasiumi kohtumisel juttu koolihoone probleemidest, kaasa arvatud kooli kolimisest Tallinna 37. keskkooli ruumidesse. 5. detsembri 2006. aasta kohtumise protokollis kooli ja selle hoolekoguga on kirjas, et haridusameti juhataja Pajula küsis, kumb hoone sobiks uueks koolihooneks paremini. Mustamäe gümnaasiumi esindajad vastasid, et eelistavad Tallinna 37. keskkooli maja ning ajutiseks pinnaks eelistati Akadeemia 30 ruume.

Samuti toimus 1. detsembril 2009 Tallinna 37. keskkooli ja Mustamäe gümnaasiumi ühisnõupidamine, kust küll viimase kooli direktor Kaidor Damberg puudus, kuid teda asendasid õppealajuhatajad. Kohtumisel arutati just ühte hoonesse kolimist. Haridusametil on veel alates aastast 2004 mitu protokolli ja memo, mis tõestavad arutelude toimumist.

Pajula ütles, et kuna Akadeemia tee 30 hoonet enam asenduspindadena remondiajaks ei kasutata, jääks koolimaja 152 lapsele liiga suureks, mida tunnistas ka koolijuht ise peale eile toimunud koosoleku lõppu haridusameti esindajatele. On kahetsusväärne, et ajal, mil õpilaste arv aina väheneb ja koolid peavad varasemast veelgi enam mõtlema oma mainele, on koolijuht otsustanud kahjustada valeinfo levitamisega nii oma kooli kui ka tööandja mainet.
Mustamäe gümnaasiumi algklasside kasutusse anti ruumid Akadeemia tee 30 asenduspinnana kolme aasta eest ning sealsed ruumid ei olnud siis ega ole ka praegu kõige paremas seisukorras.

«Samas on aga Tallinna 37. keskkoolis piisavalt ruumi ja kahe kooli viimine ühe katuse alla on igati otstarbekas, tagades sellega ka Mustamäe gümnaasiumi õpilastele senisest paremad õpitingimused,» selgitas Pajula. «Kindlasti ei ole aga otsusel viia Mustamäe gümnaasium üle 37. keskkooli mitte midagi ühist kellegi sooviga kasutada tühjaks jäävat maja kodutute tarbeks. See lahendus leiti koostöös Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametiga alles siis, kui tekkis vajadus leida seni manööverpinnana kasutuses olnud ja nüüd tühjaks jäävale hoonele uus otstarve. Linnal on veel mitu tühjaks jäävat koolihoonet, ka nende edasiseks rakenduseks otsitakse praegu võimalusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles