Kahjunõue ähvardab Süsta tänava korteri omanikku

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus hävitas täielikult Tallinnas Koplis asuva Süsta 14 kortermaja kolm korterit ja paiskas akendest välja puude otsa nii kardinad kui tubades leidunud väiksema pudi-padi.
Plahvatus hävitas täielikult Tallinnas Koplis asuva Süsta 14 kortermaja kolm korterit ja paiskas akendest välja puude otsa nii kardinad kui tubades leidunud väiksema pudi-padi. Foto: Raigo Pajula

Süsta tänaval asuva, gaasiplahvatuses räsida saanud maja korteriühistu soovib korteriomanikele tekitatud materiaal­se kahju välja nõuda selle korteri omanikelt, kus plahvatus juhtus.



Niisugusele otsusele jõuti ühistu sel nädalal toimunud koosolekul, kus maja kindlustanud Salva kindlustus tutvustas elanikele, millised taastamistööd kuuluvad lepingu kohaselt hüvitamisele.



Selgus, et kindlustusfirma maksab vaid hoone välisfassaadi, kandvate seinte ja katuse parandamiseks tehtavate tööde eest ning korteriomanikud peavad oma kodude siseviimistluse taastamise eest ise hoolt kandma.



Ühistu juhatuse liikme Aleksandr Augi sõnul oli see eriti halb uudis naaberkorteris elanud naisele, kes õnnetuse hetkel oma lapselapsega kodus televiisorit vaatas ja ehitusrusude alt päästa tuli.



«Nagu selgus, pole tema korter eraldi kindlustatud ja seetõttu on tal nüüd tühi, ilma seinteta kodu, mille taastamist peab ta hakkama ise kinni maksma,» ütles Aug. Teine plahvatuses tugevalt räsida saanud korter kuulub Augile, ent see oli eraldi kindlustatud.



Et Sõle Selveris töötava naise jaoks käib sadadesse tuhandetesse kroonidesse ulatuv investeering selgelt üle jõu, otsustas korteriühistu Augi väitel, et nõuab plahvatuses tekkinud kahju kohtu kaudu sisse selle korteri omanikelt, kus plahvatas.



Seda korterit välja üürinud abielupaar, kes ise elab mujal, leiab, et nende otsest süüd õnnetuses pole. Augi sõnul selgus aga pärast Eesti Gaasi esindajaga konsulteerimist, et kaaselanikele tekitatud kahjude kompenseerimine on siiski selle korteri omanike mure, kus plahvatas.



Süsta 14 kolmekorruselises elamus toimus plahvatus ööl vastu 20. jaanuari. Selle tagajärjel hävines mitu hoone kolmanda korruse korterit. Plahvatuse tagajärjel sai kaheksa inimest kergeid vigastusi.



Korterit üürinud mehe väitel käis kõmakas kohe pärast seda, kui ta öösel valgusti põlema pani. Uurimise esialgsetel andmetel plahvatas korteris gaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles