Vastlapäeva peetakse nii vabaõhumuuseumis kui lauluväljakul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liulaskjad lauluväljakul.
Liulaskjad lauluväljakul. Foto: Peeter Langovits.

Teisipäeval, 16. veebruaril peetakse vastlapäeva nii Eesti Vabaõhumuuseumis kui Tallinna lauluväljakul ja mitmel pool mujalgi.


Lauluväljakul toimub vastlapäeva puhul kogu perele mõeldud meelelahutusüritus Talverõõm, mille käigus peetakse maha ka samanimelise kelguvõistluse teine osa.

Omavalmistatud kelkudega meeskondade kogunemine algab lauluväljaku mäel kell 15. Tund aega hiljem algab kelkude näitus, mille käigus hindab žürii iga meeskonna ja kelgu tutvustust ning kelgu ehitamisel üles näidatud leidlikkust ja fantaasiat. Ja kell 17 algab omavalmistatud kelkude võidusõit. Lähemat infot kelguvõistluse kohta saab siit.

Vastlapäeva peetakse loomulikult ka Eesti Vabaõhumuuseumis. Teisipäeval, 16. veebruaril on vabaõhumuuseum avatud kella 10-21.

Muuseumi kelgumäed on Nätsi tuuliku juures ja tuulikute mäel. Avatud on ka jääkarussell ja põnev vastlarada, kus saab ajada kada, valmistada vurre, ennustada, mõistatada ja võtta osa lõbusatest vastlamängudest. Veel saab sõita saaniga ning Kolu kõrts pakub vastlatoite. Vabaõhumuuseumi vastlapäeva lõpetab simman koos Tallinna tantsuklubiga.

Mustamäel peetakse vastlapäeva kell 16 Männi pargis, kus linnaosavalitsus korraldab kõikidele linnaelanikele, eelkõige mustamäelastele mõeldud vastlatralli.

«Kavas on võistlused liuväljakul, mängud, lumeskulptuuride konkurss, auhinnad. Meeleolu hoiavad üleval õhtujuht ja hea muusika. Osalejatele soe tee ja vastlakuklid. Üritus on kõigile tasuta,» teatas linnaosa pressinõunik.

Tallinna Noorsootöö Keskuse noortekeskused tähistavad vastlapäeva Kristiines Kotka staadionil kell 16 algava suure «Kelguralliga». Aga juba alates keskpäevast hakatakse sealsamas ehitama lumeskulptuure ja kogu päeva jooksul toimuvad mängud ja muu meelelahutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles