Uute rongide hankele laekus kaks pakkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued elektrirongid on kaasaegsed ja keskkonnasõbralikud. Foto on illustratiivne.
Uued elektrirongid on kaasaegsed ja keskkonnasõbralikud. Foto on illustratiivne. Foto: Alstom

Täna toimus elektri- ja diiselrongide rahvusvahelise riigihanke pakkumiste avamine. Pakkujaid oli kaks: Stadler Bussnang AG (Švceits) ning Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (Hispaania).


Järgnevalt kontrollib vastav komisjon esitatud pakkumiste vastavust hanketeates ja hanketingimustes esitatud nõuetele ning teeb otsuse pakkumiste vastavuse kohta. Edukaks pakkumiseks tunnistatakse majanduslikult kõige soodsam pakkumine.

Hindamiskriteeriumeid, mille alusel pakkumisi hinnatakse, on kokku viisteist (maksumus, rongide hoolduse- ja remondikulu, elektrienergia kulu elektrirongidel ja diislikütusekulu diiselrongidel, rongi abiseadmete energiatarve, rongide müratase, soojusisolatsioon, rongide tarneaeg jms.).

Elektriraudtee kuulutas rahvusvahelise riigihanke reisirongide soetamiseks välja möödunud aasta 18. juunil. Selle hankega soetab Elektriraudtee 18 elektrirongi ning 10 diiselrongi. Lisaks jääb võimalus soetada täiendavalt veel kuni 10 diiselrongi.

Elektrirongide ostu rahastab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond ning Eesti riik. Euroopa Komisjon kiitis selle aasta 27. jaanuaril heaks Elektriraudtee uute elektrirongide soetamise taotluse, millega ettevõte ostab 18 keskkonnasõbralikku nüüdisaegset elektrirongi.
Projekti 1,3 miljardi kroonisest maksumusest katab ühtekuuluvusfondi toetus 85 protsenti ning 15 protsenti rahast tuleb riigieelarvest. Diiselrongid soetab Elektriraudtee 20-aastase kapitalirendiga.

Uued elektrirongid saabuvad Eestisse aastatel 2012 - 2013 ning diiselrongid 2013 - 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles