Algavad Süsta tänava maja taastamistööd

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süsta 14 maja kolmas korrus paar nädalat pärast plahvatust.
Süsta 14 maja kolmas korrus paar nädalat pärast plahvatust. Foto: Liis Treimann.

Salva Kindlustus alustas Süsta tänava kortermaja taastamistöid, ehituse täpne maksumus ja valmimisaeg selguvad tööde käigus.


Täna algab hoonekarbi konstruktsioonide lammutamine ja ehitamine, mille käigus selguvad puidust vahelagede täpsed kahjustused, seejärel ehitatakse lisaks põhikonstruktsioonile hoone kommunikatsioonivõrgud.

Salva Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Karen Soosalu sõnul otsustas kindlustusselts protsessi kiirendada ning alustada ehitustöödega enne õnnetuse tekkepõhjuse selgumist. «Õnnetuse tekkepõhjuse kohta meil vastust ei ole, kuid tänaseks on kooskõlastused lammutustöödeks ja ehituseks olemas, varem poleks me töid alustada saanud,» ütles Soosalu.

Ehitustööde käigus taastatakse kortermaja õnnetuseelne olukord. Paljud korterid olid kindlustatud teistes seltsides ning nende kahjudega tegelevad teised seltsid.Maja taastamist juhib Erden Ehitus OÜ ning ehitusjärelevalvet teeb Ehitusekspert OÜ.

Süsta 14 asuvas kolmekorruselises elamus toimus ööl vastu 20. jaanuari plahvatus, mille tagajärjel hävinesid hoone kolmanda korruse korterid. Plahvatuse tagajärjel said kaheksa inimest kergeid vigastusi.

Prokuratuur teatas paar päeva pärast plahvatust, et suure tõenäosusega oli plahvatuse põhjuseks gaasileke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles