UNICEF kogub sõbrapäeval Solarises annetusi Haiti lastele

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti maavärina tagajärjel orvuks jäänud türduk.
Haiti maavärina tagajärjel orvuks jäänud türduk. Foto: Reuters / Scanpix

Täna kogub UNICEF Haiti maavärinas kannatanud laste heaks annetusi Solarise meelelahutuse- ja elustiilikeskuses.

UNICEFile ulatavad oma sõbrakäe Evelyn Mikomägi, Ithaka Maria Rahula, Ines Karu, Cathy Korju-Tullkvist, Ott Lepland, Eesti Gaidide Liit ja teised sõbrad ja UNICEFi vabatahtlikud abilised.

Sõbrapäeval Solarises saab informatsiooni UNICEFi tegevuste kohta laste abistamisel Haitis. Kohapeal saab teha annetusi ja osta fondi toetuseks UNICEFi heategevuskaarte ja meeneid. Gaidid juhendavad kohapeal sõbrapaelade punumist.

Maavärina tagajärjel hukkus 217 000 inimest ning sajad tuhanded jäid peavarjuta. Ligi 40 protsenti Haiti elanikkonnast on alla 15-aastased lapsed. UNICEF koostöös Haiti ametnike ja saabunud päästetöötajate ning spetsialistidega, püüab abistada eeskätt neid lapsi, kes kaotanud oma kodu ja vanemad, kuid ka neid kes mingil põhjusel ei leia oma vanemaid.

Katastroofi-piirkondades on loodud infopuntid, kus püütakse abistada lapsi ja vanemaid, et perekond taas kokku viia. Samas jätkatakse ajutiste telk-koolide tegevust. Abivajadus aga suureneb vaatamata kõigile jõupingutustele, sest abivajavaid lapsi tuuakse iga päev juurde. Lisaks kõigele on sooja kliimaga Haitis tõusmas nakkushaiguste oht, mida hügieenitarvete ja ajutiste tualettide ehitamisega püüab UNICEF igati leevendada.

Praegu on UNICEF Eesti 697 annetaja abil kogunud juba 266 599 krooni. TV3
abil on seni annetustelefoniga kogutud 75 000 krooni. Toetuste kogumist jätkatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles