Leonardo arvatav autoportree turvariske ei tekitanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renessanssgeeniuse Leonardo da Vinci väidetav autoportree Kadrioru kunstimuuseumis.
Renessanssgeeniuse Leonardo da Vinci väidetav autoportree Kadrioru kunstimuuseumis. Foto: Toomas Huik.

Kadrioru kunstimuuseumi direktori Kadi Polli sõnul olid Leonardo da Vinci arvatava autoportree eksponeerimisel rakendatud turvameetmed piisavad ja õnneks ei tekkinud vaatamata suurtele massidele ühtegi probleemi ei maali ega külastajate turvalisusega.

«Maali käis nädalaga vaatamas vähemalt 6500 või kokku isegi 7000 inimest,» rääkis Kadrioru kunstimuuseumi direktor Postimees.ee'le.

«Nende seas oli 5500 pileti ostnud külastajat, lisaks veel üle tuhande priipääsmega külastaja (koostööpartnerid, kolleegid teistest muuseumitest, avamisel olnud 400 külalist jne). 6000-7000 inimest on Kadrioru kunstimuuseumi keskmine kuu külastatavus veebruarikuus,» selgitas ta.

Kadi Polli sõnul saatis Kadrioru kunstimuuseum maali vastavalt lepingule laupäeval, 13. veebruaril tagasi Itaaliasse. Suurt huvi arvesse võttes oleks maali ehk ühe nädalavahetuse veel võinud Kadriorus näidanud, kuid kokkulepped olid juba sõlmitud. Mis maalist edasi saab ja kas seda näiteks plaanitakse veel kuskil eksponeerida, ei osanud kunstimuuseumi juht öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles