Kesklinna vereloovutuskohas käis aastaga 8700 doonorit

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporter.ee

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse kesklinna vereloovutuskoht DoonoriFoorum saab aastaseks.

Verekeskuse juhataja Riin Kullaste sõnul on rõõmustav, et DoonoriFoorum on niivõrd hästi vastu võetud. «Esimese aasta lõpuks oleme külastatavuse osas jõudnud keskmiselt 40 doonorini päevas. Ruumi oleks veel kümnekonnale külastusele päevas ja me tegutseme selle nimel,» rääkis ta.

Kullaste sõnul on DoonoriFoorum aidanud saavutada verevarude tagamisel senisest suurema stabiilsuse.

Avamisest alates on DoonoriFoorumit külastanud rohkem kui 8700 doonorit, mis teeb umbes 28 protsenti kõikidest külastusest Eesti erinevatesse piirkondadesse.

Uus vereloovutuskoht on aasta jooksul toonud juurde ka palju esmaseid doonoreid - rohkem kui 1200 doonorit on teinud oma esimese vereloovutuse just DoonoriFoorumis, see on 25 protsenti kõigist esmadoonoritest.

DoonoriFoorum on suutnud endale juba kasvatada ka täiesti arvestatava püsiklientuuri, sest esimese tegevusaasta jooksul käisid seal korduvalt 36 protsenti doonoritest.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse uus vereloovutuskoht loodi Tallinna südalinna eesmärgiga teha vereloovutus doonoritele võimalikult lihtsaks ja vähem aeganõudvaks.

DoonoriFoorum asub Tallinna kesklinnas Foorumi keskuse (Narva mnt 5) neljandal korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles