Korterelamu jääb eramute vahele rajamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja eramute vahele ei sobi.
Kortermaja eramute vahele ei sobi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus otsustas Kristiine linnaosas asuva Mooni 71 /Tedre 73 kinnistu detailplaneeringu vastuvõtmata jätta.


«Mooni, Tedre, Vuti ja Räägu tänavate vaheline ala on väikeelamute ala, mida ei ole soovitav korterelamutega tihendada,» põhjendas abilinnapea Taavi Aas . «Linnavalitsus pidas Kristiine linnaosa valitsuse ja linnaosa halduskogu seisukohta põhjendatuks ning jättis seetõttu selle detailplaneeringu vastu võtmata.»

Planeeritava ala maakasutuse otstarve on Tallinna üldplaneeringu järgi väikeelamute ala, kus võib paikneda ka elamupiirkonda teenindavaid asutusi ja väiksemaid kaubandus- ja teenindusettevõtteid.

Mooni 71 / Tedre73 kinnistu detailplaneeringu koostamine algatati linnavalitsuse 17. oktoobri 2007 korraldusega. Detailplaneeringu koostamise eesmärk oli määrata ehitusõigus kolmekorruselise 12 korteriga elamu rajamiseks.

Kristiine linnaosa halduskogu Mooni 71 /Tedre 73 kinnistule korterelamu planeerimisega ei nõustunud, kuna Mooni, Tedre, Vuti ja Räägu tänavate vaheline ala on väikeelamute ala, mida ei ole soovitav korterelamutega tihendada. Korterelamu asemel soovitati planeerida kinnistule ridaelamu.

Halduskogu otsusele tuginedes jättis detailplaneeringu kooskõlastamata ka linnaosavalitsus.

Planeeringuga välja pakutud kuni kolmekorruseline korterelamu ei loo sujuvat üleminekut korterelamu piirkonnalt väikeelamute alale, vaid mõjub keset üksikelamuid kontrastselt suurena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles