Tallinna kainestusmajal on olnud üle 1200 kliendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna värske kainestusmaja
Tallinna värske kainestusmaja Foto: Mihkel Maripuu

Politsei andmetel on Tallinna kainestusmajal olnud avamisest saadik ligi kolme kuu jooksul üle 1200 kliendi, neist ligi 40 protsenti moodustavad asotsiaalsete eluviisidega inimesed.

«16. novembril 2009 avamisest kuni siiani kokku 1214 isikut, neist 125 naissoost,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp teisipäeval kainestusmaja klientide arvuks.

Argipäevadel on kainestusmajal kliente 10-20, nädalavahetustel 20-30 kainenejat ööpäevas. Asotsiaalsete eluviisidega inimeste osakaal on ligi 40 protsenti kõigist kainenejatest. «Umbes pool asotsiaalsete eluviisidega inimestest ongi paraku korduvad kliendid,» nentis Puusepp.

Puusepa sõnul võib kokkuvõtvalt öelda, et nii nagu enne kainestusmaja avamist oli teada, on Tallinnas märkimisväärne hulk inimesi, kellel on eluga toimetulekul erinevaid probleeme, mida ainuüksi politseiliste meetoditega ei lahenda.

«Kainestusmaja roll ongi pigem sotsiaalhoolekande alane, sest nende inimeste rikkumine tihti seisnebki selles, et nad on avalikus kohas joobes,» rääkis Puusepp.

Eriti külmade ilmadega tähendab see ohtu eeskätt neile endale, kus nad vajavad ka meditsiinilist tähelepanu kainenema paigutamisel. «Kuna need juhtumid paljude puhul on korduvad, siis ongi selge, et nende kainestusmajja viimine ei ole lõplik lahendus, vaid see, mis sel hetkel on hädavajalik.»

Puusepa sõnul on reeglina ksasutusel vaid kainestusmaja alumine korrus, seega üle poole on varuks suve saabumiseks, mil koormus tõenäoliselt oluliselt kasvab.

«Õues on pakane ja kuigi miinuskraadid tähendavad, et kõik väljakutsed, mis puudutavad joobes inimesi kes on pikali, teenindatakse kiiremini, siis pakasega on joobes tänavale jäänud inimestest on siiski teateid vähem,» nentis Puusepp.

Lisaks kodumaistele purjutajatele on kainestusmaja teenindanud ka välismaiseid kliente. Kõige nähtavamal kohal välismaalastest on Soome kodanikud - kokku on Tallinna kainestusmajas viibinud 41 soomlasest kainenejat, neist kuus naissoost.

Tallinnas Paldiski maantee ääres Merelahe tee 4 asuv kainestusmaja alustas tegevust mullu novembris.

57-kohalise kainestusmaja projekteeris WSP Talone OÜ, ehitas Koger & Partnerid, sisustas Standard. Ehituse kogumaksumuseks koos sisustusega kujunes 25 732 724 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles