Astangule kerkib elu- ja ärikvartal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astangu kandis on palju võsastunud ja liigniiskeid alasid.
Astangu kandis on palju võsastunud ja liigniiskeid alasid. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Astangu tänav 7 kinnistu detailplaneeringu koostamise eesmärgiga luua võimalus rajada 8,37 hektari suurusele alale korterelamud ning ärihooned.


Haabersti linnaosas Astangu asumis paiknev kinnistu on plaanis jagada kaheksaks elamumaa, kaheks ärimaa, kaheks transpordimaa ja üheks ärimaa või ühiskondlike hoonete maa sihtotstarbega krundiks.

Moodustatavatele kruntidele soovitakse rajada 16 korterelamut, neist madalaimad kolmekorruselised ning kõrgeim kaheksakorruseline. Lisaks korterelamutele kavandatakse alale kaks kuni viiekorruselist ärihoonet, üks ühekorruseline ärihoone ja üks kahekorruseline lasteaiahoone.

Planeeritav hoonestamata maa-ala paikneb Astangu elurajooni äärealal. Koht on hooldamata, kohati võssa kasvanud ja liigniiske. Planeeringuala kontaktvöönd on hoonestatud valdavalt 5-, 8- või 14-korruseliste elamutega.

Elanikele puhketingimuste loomiseks on alale kavandatud mitmed eri vanuserühmadele mõeldud mänguväljakud ning matkarajad ja kergliiklusteed. Hoonete ja tänavate vahelisele alale jäetakse piisavalt ruumi puude istutamiseks. Tänavalt leviva müra ja saaste tõkestamiseks on Astangu tänava äärde kavandatud puudeallee.

Planeering võimaldab korrastada seni kasutamata, võsastunud ja liigniiske ala. Samas säilib piirkonnas piisavalt rohelust ja rekreatsioonialasid elamisväärse keskkonna loomiseks.

Detailplaneeringu algatamist taotles OÜ Merces. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles