Tõnismäe veetornile ei laekunud jälle ühtegi pakkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnismäe veetorn.
Tõnismäe veetorn. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna kesklinnavalitsus kuulutas jaanuari keskel välja uue konkursi Tõnismäe veetorni rendile andmiseks, kuid täna kukkunud tähtajaks ei laekunud ka seekord ühtegi pakkumist.


Kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus mainis, et konkurss toimus samadel tingimustel kui eelminegi kord ehk soovitud rendihind oli 40 krooni ruutmeetrilt. Nüüd peab linnaosa vastav komisjon otsustama, mida torniga edasi teha. Üks võimalusi on kuulutada välja läbirääkimistega pakkumine.

Tõnismäe veetorni soovib endale saada Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ), mille kolledžihoone asub otse torni kõrval ning on sellega ühendatud.

Pärast teise konkursi väljakuulutamist ütles kesklinnavalitsuse vanema asetäitja Jüri Lump, et pakkumiste puudumisel pöördub linnaosavalitsus tõenäoliselt linnavalitsuse poole, et see teeks linnavolikogule ettepaneku konkursi tingimuste muutmiseks.

TTÜ haldusdirektor Margus Leivo kinnitas, et ülikool ei osalenud sihilikult veetorni rentimise konkurssidel. TTÜ soovib torni tasuta endale saada, et muidu rendile kuluv raha sinna siis juba omanikuna investeerida. Vanasse veetorni oleks võimalik tudengitele rajada auditooriumid ning raamatukogu.

Leivo mainis pärast teise rendikonkursi väljakuulutamist, et kui ka seekord ei tule ühtegi pakkujat, tõusevad oluliselt tehnikaülikooli šansid torn endale saada.

Tõnismäe veetorn kuulub muinsuskaitse alla, mistõttu ei tohi selle väljanägemist muuta. Eluruume sinna rajada ei saa ning ka täiendavaid aknaavasid ei ole võimalik teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles