Reiljani süüküsimus selgub kevadel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan kohtusse saabumas
Villu Reiljan kohtusse saabumas Foto: Mihkel Maripuu

Riigikohus määras täna endise keskkonnaministri, Rahvaliidu eksjuhi ja riigikogu liikme Villu Reiljani, advokaat Tarmo Silla ja ärimees Aivo Pärna pistisesüüasja arutamise 24. märtsile.


Tallinna ringkonnakohtu süüdimõistva otsuse vaidlustasid riigikohtus Reiljani (56) kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv, Silla (34) kaitsja vandeadvokaat Üllar Talviste ning Pärna (41) kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi, vahendas

ERR Uudised

.

Kaitsjate hinnangul puudub nende nende kaitsealuste tegevuses kuriteokoosseis, samuti pole nende süü tõendatud.

Mullu novembris jättis ringkonnakohus jõusse varasema Harju maakohtu otsuse, millega Reiljan mõisteti süüdi Tallinnas Rävala 8 kinnistu müügiprotsessis 1,5 miljoni krooni suuruse pistise küsimises ärimees Pärnalt vandeadvokaat Silla vahendusel.

Kuna ringkonnakohus advokaatide kaebusi ei rahuldanud, siis jäi jõusse Reiljanile suures ulatuses pistise nõudmise eest määratud tingimisi kahe aasta ja kolme kuu pikkune vangistus kolmeaastase katseajaga, Sillale pistise vahendamise eest määratud rahaline karistus 102 870 krooni ning Pärnale pistise lubamise eest määratud rahaline karistuse 143 440 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles