Koduta inimesed kolitakse koolimajja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute registreerimine Akadeemia tee 48 majas.
Kodutute registreerimine Akadeemia tee 48 majas. Foto: Liis Treimann

Tallinn kavatseb rajada tühjaks jäävasse koolimajja avara sotsiaalmajutuskeskuse, kus on koht ka tööharjutuskojal ja supiköögil, kirjutab ajaleht Pealinn.


Uus sotsiaalmajutusüksus on kavas ehitada Akadeemia tee 30 koolihoonesse, mis sel kevadel õppetööks lõplikult uksed sulgeb. Sinna kolitakse seniste varjupaikade - Akadeemia tee 34 ja 48 ning Kopli 79 elanikud, kuid ruumi leidub ka uutele tulijatele.

«Tänu uuele avarale paigale paraneb paljude kodutuks jäänud
inimeste elukvaliteet oluliselt,» märkis Tallinna sotsiaaltöö keskuse direktor Kersti Põldemaa. «Praegu elavad varjupaikade elanikud keldriruumides väga kitsastes tingimustes, mõnel puhul peaaegu mitmekümnekesi ühes toas - lõpuks ometi pääsevad nad keldrist välja ning saavad endale lahedama elamise.»

Kuna pealinnas suletakse järgmisest õppeaastast üsna mitu koolihoonet, jääksid need tühjalt seisma. Sellise maja aastased ülalpidamiskulud liginevad miljonile kroonile, mispärast üritab Tallinn, kus võimalik, tühjaks jäävatele koolihoonetele uue funktsiooni anda.

Põldemaa sõnul koolimaja majutusüksuseks ümberehitamine väga suuri investeeringuid ei nõua. «Kindlasti oleks vaja majja lift tekitada ning igale korrusele köögid ja duširuumid-WCd,» tunnistas Põldemaa. «Minu unistuseks on teha uude majutusüksusesse ka tööharjutuskojad, sest töö on ju inimese elu sisu ja tegelikult on väga oluline, et ka elu hammasrataste vahele jäänud inimesed ennast tegevuses hoiaksid. Ehk õnnestub meil omal jõul näiteks supiköök avada.»

Ka abilinnapea Merike Martinson tunneb rõõmu, et varjuapaigaelanikud endale mõnusama elamiskoha saavad.

«Selle sotsiaalmajutusüksuse loomisega lahendaksime täielikult koduta jäänud inimeste majutamise probleemi,» märkis ta.

Endiselt jääb sügisest Tallinnas aasta läbi avatuks ka 60-kohaline Alasi 8 koduta inimeste öömaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles