Loksa laevatehas lubab koondatud jälle tööle võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa laevatehas.
Loksa laevatehas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Loksa laevatehase juhtkond lükkab ümber kuulujutud, nagu oleks ettevõte kõik töötajad koondanud, kuigi osa inimesi jääb tõesti juba sel kuul tööst ilma, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.


«Mingil juhul ei koonda me kõiki töötajaid ning tehas ei jää kindlasti seisma,» märkis Loksa laevatehase juhatuse esimees Andrei Akulistõi. «Tellimuste saabumisel võtame endised töölised jälle ametisse. Praegu on küsimus vaid selles, kui palju inimesi on vaja ning millal.»

Akulistõi lisas, et tehas sai 25. jaanuaril uue tellimuse, mille üksikasju ta keeldus avaldamast.

Laevatehase juhtkond loodab paari aasta jooksul leida ettevõttele vähemalt poole koormuse osas tööd. See tähendab, et koondamine ähvardab siiski kümneid, kui mitte sadu inimesi. Kõigile 550 töötajale lähiajal kindlasti tegevust ei jätku. Esimesed koondamised toimuvad veebruaris. Täpne koondatavate arv ei ole praegu veel teada.

Tehase juhtkond juhib tähelepanu sellele, et praegu on majanduses kriis. Metallkonstruktsioonide turg on langenud mitu korda, mistõttu ettevõtteid suletakse.

Loksa laevatehase aktsionärid ettevõtet müüa ei kavatse. Oskustöölised, hästi korraldatud tootmine ning oma sadam võimaldavad juhtkonna sõnul tehasel kindlasti pinnal püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles