Isegi talveloomad on sügava lumega hädas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veelinde on praegu hea lähedalt jälgida ning toita.
Veelinde on praegu hea lähedalt jälgida ning toita. Foto: Inari Leiman

Küünlapäevane loomaaed on paksu lumevaiba alla mattunud. Külastajad ja loomad piiluvad vastastikku üksteist teede äärde kuhjatud vallide tagant nagu poisikesed lumelinnuses.


Otseselt lumerookimisega hõivatud inimeste jaoks tuli loomaaial tühistada talvekuudeks kehtestatud lühendatud tööaeg, sest muidu ei tulda lumetulvaga enam sugugi toime. Isegi paljud lume ja talvega harjunud elukad ei taha laiemalt liikuda, sest kipuvad kohevasse lumme kõhuni sisse vajuma.

Talvemajas varjul olevad idakured munesid ja mõne nädala pärast saab selgeks, kas tegu on ikka viljastatud munadega. Kotkamäel paaritusid habekotkad ning pesapunumise ja pulmamänguga on ametis veel mitu liiki.

Veelinnutiikidel on hea võimalus linde lähedalt vaadates neid tundma õppida, sest nad on kõik külastajate platformi äärde ühte lahvandusse kogunenud, kus külastajad neid ka ise toita saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles