Pistisesüü tõi gümnaasiumi endisele majandusjuhile karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lasi oma koju viia kaupu, mille eest tegelikult tasus gümnaasium.
Naine lasi oma koju viia kaupu, mille eest tegelikult tasus gümnaasium. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Harju maakohus mõistis eile kriminaalkorras süüdi Tallinnas asuva Gustav Adolfi gümnaasiumi endise majandusjuhataja, kes süüdistuse järgi võttis ehitusfirmalt pistist ning omastas ka kooli vara.

Kohus karistas 1953. aastal sündinud Sirje Tuusi kokkuleppemenetluse korras pistise võtmise ja omastamise eest 43 800-kroonise rahalise karistusega, mille ta peab tasuma ühe aasta jooksul.

Süüdistuse järgi võttis Tuus 2008. aasta suvel ühe osaühingu esindajalt 5000 krooni pistist selle eest, et firma saaks võimaluse teostada gümnaasiumi parkettpõrandate lihvimise ja lakkimise töid. Ühtlasi lasi Tuus samal firmal paigaldada oma elamu juurde 3000-kroonise kasvuhoone. Kui Gustav Adolfi Sihtasutus oli firmale tasunud tööde eest veidi alla 100 000 krooni, edastas firma esindaja sellest 5000 krooni Tuusile, seisab süüdistuses.

Samuti lasi Tuus süüdistuse järgi viia oma koju ehitusmaterjale, mis olid soetatud gümnaasiumi nimele väljastatud arvete alusel. Eeluurimisel selgus, et naine lasi oma koju viia kokku 5414 krooni väärtuses kaupu, mille eest tegelikult tasus gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles