Tartu rahu näitas Jaan Poska sugulasi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Treid kõnetab Heli Susi.
Jüri Treid kõnetab Heli Susi. Foto: Toomas Huik

Jaan Poska fondi eestvedamisel kogunesid täna Tallinnas Kadriorus asuvasse Poska majja Tartu rahu delegatsiooni juhtinud härra sugulased ja austajad.


Fondi juhatuse liige Jüri Trei pani Poska tütre pojapoja Jaan Arderi kohe pärast majja sisenemist oma vanavanaisa büsti kõrvale seisma, et kõik võiksid nende suguluses veenduda.

Kohalolijad nõudsid aga rivi täiendamist Jaan Arderi tütre Helin-Mari Arderiga, kes ka seejärel isa kõrvale astus.

Üritusel ülistati Jaan Poskat ja Tartu rahulepingut ning seal jagati Tartu rahu 90. aastapäevaks valminud postmarki koos ümbriku ja eritempliga, et see posti panna või Poska sugulastelt selle peale autogrammi paluda.

Trei sõnul käib Poska fondiga seotud seltskond juba aastaid Tartu rahu aastapäeval koos ning alates eelmisest aastast on neid lastud ka renoveeritud Poska majja sisse. Varem kohtuti pärast Poska haua külastamist maja väravas.

Jaan Arder kuulub mitmetesse ansamblitesse nagu näiteks Hortus Musicus, Apelsin jt, ta vanem vend oli luuletaja Ott Arder. Jaan Arderi tütar Helin-Mari Arder on jazz-muusik, omanimelise trio solist. Ka Jaan Arderi vanaisa Aleksander Arder oli enne Teist maailmasõda tuntud laulja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles