TTÜs luuakse tehnoloogiaõiguse õppetool

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tehnikaülikool
Tallinna tehnikaülikool Foto: Marina Puškar.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) nõukogu otsusega loodi täna TTÜ õiguse instituudi koosseisu tehnoloogiaõiguse õppetool.

Õppetooli hakkab juhtima tunnustatud telekommunikatsiooniõiguse spetsialist, professor Katrin Nyman-Metcalf, vahendas ülikooli pressiesindaja.

«Eesti kui riik, mis on seadnud innovatsiooni ja tehnoloogia arengu prioriteediks, vajab ka valdkonda tundvaid õigusspetsialiste,» ütles professor Nyman-Metcalf.

Uue õppetooli õppe- ja teadustöö keskendub infoõigusele, tööstusomandile ja autoriõigusele. Plaanis on koostöö nii TTÜ teiste struktuuriüksustega tehnika- ja tehnoloogiateaduste valdkondades kui ka ettevõtetega.

TTÜ sotsiaalteaduskonna õiguse instituudi koosseisu kuulub ülikooli nõukogu otsuse kohaselt kolm õppetooli ja üks keskus. Lisaks tehnoloogiaõiguse õppetoolile on õiguse instituudis avaliku õiguse õppetool professor Ülle Madise juhtimisel, mis keskendub riigi- ja kohaliku omavalitsuse õigusele ning planeerimise ja ehitamisega seotud menetlustele, Euroopa Komisjoni toel rajatud Jean Monnet Euroopa õiguse õppetool ning inimõiguste keskus.

TTÜs õpib õigusteadust magistri- ja bakalaureuseõppes kokku ligi 600 tudengit, kellest ligi 150 õpivad inglise keeles. Õiguse instituut jätkab 12-aastast rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise õigusõppe ja teadustöö traditsiooni, mis algas Concordia ülikoolis ning jätkus kuni TTÜga liitumiseni Audentese ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles