Mupol jäi eelmise aasta trahvieelarve täitmata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo endine pealik Kaimo Järvik.
Mupo endine pealik Kaimo Järvik. Foto: Toomas Huik.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti eelmise aasta trahvitulude eelarve oli ligi 33 miljonit, tegelik täitmine aga 24,5 miljonit krooni ning laekunud on vaid natuke rohkem kui 17 miljonit krooni.


Linnavalitsuse homse istungi päevakorras oleva korralduse järgi eraldab linn 2009. aasta eelarve allahinnatavate nõuete reservist mupole ligi kolm miljonit krooni ebatõenäoliselt laekuvate nõuete ehk trahvide allahindamiseks.

Ebatõenäolistena käsitletavad nõuded jäävad ikkagi üles. See tähendab, et seda trahviraha loodetakse jätkuvalt inimestelt kätte saada. Mupole ebatõenäoliselt laekuvad nõuded moodustavad ligikaudu 12 protsenti määratud trahvidest.

Mupo on edastanud maksetähtaja ületanud trahvide protokollid täitmiseks kohtutäituritele. See aga ei taga veel raha tegelikku laekumist. Mupo andmetel ei ole harvad juhud, kui trahviraha ei laeku üldse või laekub ettenähtust väiksemas summas. Peamine põhjus on selles, et võlgnikul lihtsalt puudub raha või vara, mida kohtutäitur saaks arestida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles