Jõelähtme vald muutis sotsiaaltoetuste süsteemi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõelähtme vallavolikogu muutis sotsiaaltoetuste maksmise korda nii, et nüüdsest makstakse toetusi reeglina nendele inimestele, kes on kantud valla elanikeregistrisse.


Toetuste määrad jäävad üldjoontes samaks. Alates 2006. aasta juunist kehtinud korra asendamise tingis vana korra mitmeti mõistmine, samuti pensionide tõus, teatas vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Merike Metstak.

Täiendati küttetoetuse saajate ringi, varem anti küttetoetust vaid lokaalse kütte puhul. Nüüdsest makstakse 1500 krooni suurust küttetoetust kord aastas. Ravimitoetuse omaosaluse määr viidi sõltuvusse pensioni suurusest. Ravimitoetuse määra tõsteti 2000 kroonini riskirühma eakatel. Nii ravimitoetuse kui ka küttetoetuse puhul hakatakse arvestama omaosalusega.

Teiseks võeti vastu Jõelähtme valla eelarvest perekonna sissetulekust mittesõltuvate sotsiaaltoetuste maksmise kord. Terve korra ulatuses viidi sisse rida täpsustusi, kuid kindlasti peavad kõik toetuste saajad olema ametlikult Jõelähtme valla elanikud.

Lapse sünnitoetus määratakse lapse vanemale tingimusel, et lapse mõlemad vanemad on rahvastikuregistri andmetel Jõelähtme valla elanikud enne lapse sündi ning vähemalt üks lapse vanematest on rahvastikuregistri andmetel elanud Jõelähtme vallas alates jooksva aasta 1. jaanuarist.

Ranitsatoetust makstakse avalduse alusel tingimusel, et vähemalt üks vanematest on rahvastikuregistri andmetel elanud Jõelähtme vallas alates jooksva aasta 1. jaanuarist enne lapse kooliminekut ning laps on rahvastikuregistri andmetel Jõelähtme valla elanik enne kooli algust. Medaliga kooli lõpetanute toetus makstakse isikule, kes on rahvastikuregistri andmetel elanud Jõelähtme vallas jooksva aasta 1. jaanuarist, olenemata sellest, kus piirkonnas isik koolis käib.

Toetust õnnetusjuhtumi või kriisiolukorra puhul (näiteks perekonnaliikme surm, invaliidistumine või haigus, tulekahju, vargus jmt) on õigustatud taotlema isikud, kes rahvastiku registriandmetel on Jõelähtme valla elanikud alates jooksva aasta 1. jaanuarist.

Jõulutoetust 70-aastastele ja vanematele inimestele, puudega laste peredele ja paljulapselistele (neli ja enam last) peredele makstakse samuti kui toetuse saajate elukoht on alates jooksva aasta 1. jaanuarist rahvastikuregistri andmetel Jõelähtme vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles