Juske: ühissõidukites sõitjate arv on järsult langenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraadist linnavolikogu liige Jaak Juske ütles ühissõidukite piletite suurt hinnaerinevust põhjendades, et küsimus on muuseas ka Tallinna transprdiettevõtete jätkusuutlikus eelarves, vahendab Kuku raadio.


Juske märkis Kuku raadio saatele antud intervjuus, et  majanduskriisi tõttu on Tallinna ühissõidukites sõitjate arv vähenenud umbes kümme protsenti, mis on päris järsk kukkumine.

Tallinna linnavolikogu määruse järgi muutusid alates tänasest piletihinnad Tallinna ühissõidukites. Soodushinnad kehtivad vaid elanikeregistri järgi Tallinnas elavatele inimestele.

Hindade erinevus avaldub eelkõige perioodipiletite puhul - näiteks 90 päeva ID-pilet maksab Tallinna elanikele 660 krooni ja mittetallinlasele 825 krooni.

Vaatamata kriitilisele eelarvele jätkub Juske sõnul pealinnas tasuta sõidu õigus nii pensionäridel, paljulapselistel peredel kui ka väikelaste vanematel. Juske märkis, et lisaks on Tallinna koalitsioonileppes sees lubadus, et linn võimaldab ühel hetkel tasuta sõiduõigust ka neile, kes on töö kaotanud.

Tudengite sõiduõiguse küsimus tuleks Juske sõnul lahendada riiklikult, vastav eelnõu on ka riigikogus algatatud ja ta avaldas lootust, et valitsus seda algatust ka toetab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles