Muutusid ühissõidukite piletihinnad ja sõidugraafikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. veebruarist kerkivad ühissõidukite piletihinnad.
1. veebruarist kerkivad ühissõidukite piletihinnad. Foto: Toomas Huik.

Alates esmaspäevast, 1. veebruarist hakkasid Tallinna ühissõidukites kehtima uued piletihinnad, mille puhul on eelistatud olukorras linna elanikeregistrisse kantud inimesed.


90 päeva ID-pilet maksab 1. veebruarist Tallinna elanikule 660 krooni ja mittetallinlasele 825 krooni. Eelmüügist ostetud bussitalongi hind nii tallinlastele kui mittetallinlastele on ühtviisi 15 krooni.

Muutus ka tasuta sõidu õiguse süsteem. Tasuta sõidu õigus on kolme ja enama lapsega pere lastel ja linnaosa valitsuste hooldustöötajatele, kes on rahvastikuregistrijärgselt Tallinna linna elanikud.

Ka üliõpilased, pensionärid ning kolme ja enama lapsega pere vanemad saavad sõidusoodustust vaid siis, kui nad on kantud rahvastikuregistrisse kui Tallinna elanikud. Tasuta võivad Tallinna ühissõidukites sõita vormiriietuses politseiametnikud.

Kooliõpilaste puhul sätestab ühistranspordiseadus, et kõigile õpilastele tuleb anda kuni 50-protsendilist soodustust täishinnast.

Alates 1. veebruarist muutusid ka mitme bussiliini sõidugraafikud. Homsest muutuvad sõiduplaanid liinidel nr 1A, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 19, 35, 44, 46, 48, 50, 51, 53, 55, 56, 60, 63, 67 ja 68. Uued sõiduplaanid paigaldatakse bussipeatustesse. Samuti on busside sõidugraafikutega võimalik tutvuda Tallinna kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles