Raske liiklusavarii põhjustajat ootab tingimisi karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tallinnas astus reedel kohtupinki tunamullu sügisel Tallinnas raske liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatav mees, kellele prokurör nõudis tingimisi vangistust.


Prokuröri hinnangul peaks kohus mõistma 27-aastase Romani süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid ettevaatamatusest kannatanule rasked tervisekahjustused, ning karistama teda lühimenetluse korras kümnekuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena taotles prokurör kohtualuselt juhtimisõiguse võtmist neljaks kuuks.

Romani kaitsja palus kohtul olla leebem, kuna tegemist oli ettevaatamatusest juhtunud õnnetusega. Samuti ei peaks kohus kaitsja hinnangul võtma Romanilt juhtimisõigust.

Kohus langetab otsuse veebruari alguses.

Süüdistuse järgi põhjustas Roman raske liiklusõnnetuse 2008. aasta 19. septembri õhtul kella 18.53 ajal Tallinnas Timuti ja Ristiku tänava ristmikul, kus ei andnud oma Mercedesega teed sõidueesõigust omanud teisele Mercedesele. Tugeva kokkupõrke tagajärjel paiskus peateel liikunud Mercedes lähedal asuva lasteaia hoovi ning sõiduki juht sai eluohtlikke vigastusi.

Kohtueelsel uurimisel tunnistas Roman end liiklusõnnetuse põhjustamises süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles