Tallinn müüb kinnistuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson.

Tallinna linnavolikogu otsustas müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel kesklinnas aadressil Pärnu maantee 35 asuva kinnistu.


1058 ruutmeetri suuruse ärimaa sihtotstarbega kinnistu alghinnaks kinnitati 6,8 miljonit krooni. Pärnu maantee 35 kinnistu asub Pärnu maantee, Liivalaia tänava ja P. Süda tänava vahelisel alal Pärnu maantee ääres. Lähiümbrus on hoonestatud erinevatel perioodidel ehitatud korterelamutega ning teenindus- ja ärihoonetega. Lähedusse jääb Vabaduse väljak ja Kosmose kino hoone.

Pärnu maantee 35 kinnistul paiknevad täielikult amortiseerunud ühekorruselised tööstus- ja laohooned. Kinnistu jääb Pärnu maantee 31, 33, 35, 37, 41, 41a, P. Süda 2/2a ja P.Süda 4 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu alasse. Planeeritava maa-ala suurus on 1,62 hektarit.

Pärnu maantee 35 kinnistul asuvad lagunenud hooned on plaanis lammutada ning nende asemele plaanitakse ehitada üks kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega ärihoone.

Ühtlasi otsustas linnavolikogu müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel Majaka 6a kinnistu. Lasnamäel kesklinna piiril asuva elamumaa sihtotstarbega 452 ruutmeetri suuruse kinnistu alghinnaks määrati 135 600 krooni.

Kinnistu paikneb Majaka ja Kivimurru tänava vahelisel alal. Lähiümbrus on hoonestatud valdavalt korruselamutega. Kinnistu lähedusse jääb Sikupilli kaubanduskeskus. Kinnistul asub ühekorruseline 13 boksiga garaažihoone, kinnistu on koormatud hoonestusõigusega.

Linnavolikogu otsustas panna soodsa alghinnaga müüki ka mitmed kesklinnas, Põhja-Tallinnas ja Nõmmel asuvad korteriomandid - näiteks aadresssidel Juhkentali 40, Tobiase 11 ja Ravi 5a asuvad eluruumid.

Tobiase 11 asuvad korteriomandid pannakse enampakkumisele ühtse müügiobjektina alghinnaga kokku 2,7 miljonit krooni, 13 korteriomandi üldpind on kokku 247,3 ruutmeetrit. Tobiase 11 kinnistul paiknev asustamata ja kapitaalremonti vajav elamu on kahekorruseline puidust ehitis, kahe trepikojaga korterelamus on 16 väikekorterit, neist 13 kuulub Tallinna linnale. Tobiase 1, 3, 5, 7, 9 ning Vilmsi 36, 38, 40 asuvate kruntide detailplaneeringu järgi võib Tobiase 11 kinnistul asuva amortiseerunud korterelamu ja pesuköögi lammutada ning kinnistule ühe viiekorruselise hoone ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles