Reede on viimane päev maamaksuvabastuse taotlemiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna pensionäridel ja represseeritutel on jäänud veel vaid reedene päev maamaksuvabastuse taotlemiseks.


Linnavolikogu pidi aasta hakul kehtima hakanud seaduseparanduse tõttu muutma maamaksuvabastuse taotlemise ja menetlemise korda Tallinnas, kuid selle tõttu jääb vabastuse taotlejatele väga lühike aeg avalduse esitamiseks.

«Tegu on pretsedenditu juhtumiga, kus riigikogu on seadusemuudatuse vastu võtnud aasta lõpul ja jõustanud selle nii lühikese aja jooksul, mis ei võimalda kohalikul omavalitsusel oma rakendusakte kohandada,» märkis abilinnapea Kaia Jäppinen.

1. jaanuaril 2010 jõustunud maamaksuseaduse muutmise seaduse kohaselt peab kohalik omavalitsus esitama maamaksu arvutamiseks vajalikud andmed, seahulgas andmed maamaksuvabastuse määramise kohta, maksu- ja tolliametile 1. veebruariks. Vastav linnavolikogu määrus aga võeti vastu volikogu 28. jaanuari istungil.

Maamaksuvabastust võivad taotleda riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saajad ning okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isikud. Need, kes on varem maamaksust vabastatud, ei pea uut avaldust esitama.

Maksuvabastuse taotlusvorm on saadaval Tallinna linnavalitsuse koduleheküljel ja teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7). Lisateavet saab linnavaraameti telefonidel 640 4454 ja 640 4506.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles