Süsta tänava maja taastamine seisab bürokraatia taga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaseks on Süsta 14 maja plahvatuses kannatada saanud hooneosa kaetud kilega.
Tänaseks on Süsta 14 maja plahvatuses kannatada saanud hooneosa kaetud kilega. Foto: Liis Treimann.

Eelmisel kolmapäeval gaasiplahvatuses kannatada saanud Süsta 14 elamu taastamistööde alustamine seisab linnaametnike kooskõlastuste taga.


Hoone remondiga tegeleva Salva Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Karen Soosalu sõnul on tööde alustamiseks vaja nii lammutus- kui ehitusprojekte, millele linnaametnikud peavad andma kooskõlastused ning nende hankimisega kindlustusfirma praegu tegelebki.

Ühistu andis Soosalu sõnul Salva Kindlustusele asjaajamiseks volituse, kuid, ametnike hinnangul polnud sellises vormis volitus piisav. «Seetõttu peaks eeloleval nädalavahetusel toimuma korteriühistu koosolek, kus tehakse meile täiendav volikiri,» ütles Soosalu.

Kuigi lõplik ekspertiisitulemus pole veel valmis, ei hakka kindlustusfirma seda ära ootama. «Praegusel hetkel eeldame, et tegemist oli gaasiplahvatusega ja käitume sellele vastavalt,» lausus kindlustaja.

Soosalu prognoosis, et kui kõik laabub, alustatakse taastamistöid järgmise nädala lõpul. Esialgu on kindlustusfirma seal vaid lahtised kohad kinni katnud ja teinud muid mitte-ehituslikke toiminguid, et ilmastik hoonele kahju ei teeks.

Plahvatuses kannatada saanud hoone elanikest pakub neljale perekonnale peavarju Tuulemaa tänava sotsiaalmajutusüksus. Põhja-Tallinna valitsuse avalike suhete nõuniku Eno Leiese sõnul paigutati sinna alguses kuus perekonda, praegu aga viibivad seal veel nelja korteri elanikud, kokku üheksa inimest. «Peale täielikult hävinud kolmanda korruse korterite elanike vajasid sotsiaalmajutusüksuse abi ka teise korruse paari korteri elanikud, kelle eluasemed said veekahjustusi,» rääkis Leies.

Põhja-Tallinna valitsus andis plahvatusohvritele ka rahalist abi. «Inimesed esitasid üheksa avaldust, mis kõik rahuldati ja praeguseks peaks kõigil juba raha käes olema. Toetused olid umbes 10 000 krooni suurused, kokku maksti välja 70 000 krooni,» lausus Leies.

Süsta 14 asuvas kolmekorruselises elamus toimus ööl vastu 20. jaanuari plahvatus, mille tagajärjel hävinesid hoone kolmanda korruse korterid. Plahvatuse tagajärjel said kaheksa inimest kergeid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles