Töötukassa hakkab kiiresti Loksa koondatavaid nõustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa laevatehase töötaja.
Loksa laevatehase töötaja. Foto: Mihkel Maripuu

Töötukassa koondamistele reageerimise meeskond alustab järgmisel nädalal Loksa laevatehasest koondatavate inimeste nõustamist.

Töötukassale teadaolevatel andmetel ütleb Loksa Laevatehase AS märtsiks töölepingud üles 525 töötajaga.

«Loodame, et täna meedias avaldatud info uuest tellimusest aitab koondatavate arvu poole võrra vähendada, kuid ka sel juhul jääb tööta siiski suur hulk inimesi,» märkis töötukassa peaspetsialist, meeskonna tööd koordineeriv Maiken Sõrg.

Praegu on kokku lepitud teavituse, tööotsingute nõustamise ja juhendamise toimumisajad neljale grupile.

Kõik koondatavad saavad töötukassast koondamishüvitist.

Esimene teavitusüritus on plaanis järgmisel nädalal. Enne koondatavatega kohtumist arutatakse võimalikke lahendusi Loksa abilinnapea Laivi Kirsipuu ja laevatehase personalidirektori Marju Varteriga.

Sõrg ütles, et väga oluline on alustada nõustamisega võimalikult kiiresti: «Praegu on koondatavad positiivselt meelestatud, lootusrikkad ja uuele infole avatud. Meie eesmärk on julgustada neid aktiivselt uut tööd otsima.»

Loksa laevatehase personalidirektor Marju Varter ütles, et meeleolu on tehases praegu täiesti normaalne. «Kuna tegemist on nii suure ja pikkade traditsioonidega organisatsiooniga, siis loodetakse, et tööd tuleb uuesti. Koostööst töötukassaga ootame eelkõige praktilist teavet, kuidas koondatavad peaksid edasi käituma: kuhu pöörduda, mis on tarvis kaasa võtta, millistel juhtudel ja millises summas saab hüvitist,» lisas ta.

Koondamistele reageerimise raames pakutavaid teenuseid rahastatakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles