ERR.ee: Tallinn tahab teletorni endale tasuta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorni vaateplatvorm on külastajatele suletud..
Tallinna teletorni vaateplatvorm on külastajatele suletud.. Foto: Toomas Huik.

Tallinna teletorni omanik AS Levira pakub teletorni linnale müüa, kuid linnavalitsus veendunud, et torn tuleks linnale üle anda tasuta.

Ajalooline Tallinna teletorn on olnud külastajatele suletud eelmise aasta detsembrist, enne sulgemist oli teletorn aga turistide meelispaik ning seetõttu on Tallinna linn huvitatud torni taasavamisest, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

AS Levira pakub teletorni linnale 70 miljoni krooni eest, linnavalitsus aga seda pakkumist mõistlikuks ei pea ning arvab, et teletorn tuleks üle anda tasuta.

«Kunagi ju teletorn kuulus Eesti riigile ja Eesti riik andis ta üle Levirale tasuta ning ka Eesti riik on selle kunagi saanud endale tasuta, täna ma ei näe ühtegi põhjust, miks ta peaks seda linnale andma üle mingisuguse raha eest,» ütles abilinnapea Jaanus Mutli.

«Linna huvi on, et see teletorn oleks jätkuvalt ka avalikkusele avatud, et ta ei oleks ainult selleks, et hoida seal küljes mingeid antenne ja vidinaid, ja loomulikult peaks see olema ka Eesti riigi huvi - linn ei saa kogu seda Eesti riigi tööd ära teha,» selgitas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles