Eakad õpetajad saadetakse koolide ühendamisel pensionile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Kaia Jäppinen.
Abilinnapea Kaia Jäppinen. Foto: Marina Puškar

Tänavu septembris liidetakse Tallinnas paarikaupa kuus kooli, kuid seal töötavaid õpetajaid koondamine ei ähvarda.


Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul pole ühendatavate koolide õpetajatel vaja töö kaotust peljata. «Tänaseks on arvestused tehtud ja on selge, et pole vajadust pedagooge koondada ega töölt vabastada. Praktiliselt kõik õpetajad leiavad ka pärast koolide ühendamist rakenduse. Välja arvatud need õpetajad, kelle vanus on juba üle 70 aasta või sinnakanti ning kes saadetakse pensionile,» ütles Jäppinen.

Linnavalitsus liidab 1. septembrist õpilaste vähesuse tõttu Pelguranna põhikooli ja Karjamaa gümnaasiumi ning Sõle põhikooli ja Pelgulinna gümnaasiumi. Samuti liidetakse omavahel Väike-Õismäe gümnaasium ja Õismäe humanitaargümnaasium, mis hakkab pärast ühinemist kandma nime Tallinna Õismäe gümnaasium.

Jäppineni sõnul ei hakata klasse ümber komplekteerima, nii et õpilased saavad jätkata õpinguid koos seniste klassikaaslastega seniste õpetajate käe all.

Vabanevasse Sõle põhikooli hoonesse plaanib linn rajada spordikeskuse. Pelguranna põhikoolis hakkab tõenäoliselt tegutsema kodutute varjupaik ja hakatakse osutama ka muid sotsiaalteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles