Loomaaed maadleb küttemuredega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakid külma ei karda ja möllavad meeleldi lumes.
Jakid külma ei karda ja möllavad meeleldi lumes. Foto: Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal mainis, et kõik elukad saavad loomaaias sellist hooldust, nagu nad praegusel külmal ajal vajavad. Krõbe pakane teeb muidugi muret, aga ainult selles mõttes, kuidas üha kasvavaid küttearveid tasuda.


«Kuna loomaaia eelarve on viiendiku võrra väiksemaks tõmmatud, siis on päris mure, kuidas me aastaga hakkama saame,» ütles Kaal. «Praegu on ikka vaja päris palju kütta, mitte ainult troopiliste, vaid ka lähistroopiliste elukate maju.»

Praegune ilm meeldib Kaalu sõnul eelkõige jääkarudele, muskusveistele, jakkidele, lumeleopardile ja võib-olla veel mõnele karmi talvega harjunud loomale. Ülejäänutele on pakane ebameeldiv ning need elukad tuleb ikka soojas toas hoida. Enamik loomi elabki praegu siseruumides.

«Jääkarud ja muskusveised täiesti naudivad praegust ilma,» märkis Kaal. «Muskusveised jooksevad kohevas lumes ja neile on see täelik pidupäev. Alles eile vaatasin internetist, et Jakuutias on kuuskümmend kraadi külma ning jakuudid sõidavad rahulikult põhjapõtradega, nii et pole häda midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles