Tallinna joogivee kvaliteet oli mullu läbi aegade parim

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Tallinna Vesi tarbijate kraanidest Tallinnas ning linna lähiümbruses võetud proovidest vastas mullu kõikidele nõuetele 99,3 protsenti.


See ületas ülemöödunud aasta tulemust 1,3 protsendi võrra, teatas Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff.

Tallinna Vee tootmisdirektori David Hetheringtoni sõnul on tallinlastele pakutava vee kvaliteet peaaegu samal tasemel, kui mujal Lääne-Euroopas. «Kuigi teistes Eesti linnades ei koguta sarnaseid kvaliteediandmeid, oleme veendunud et Tallinna veekvaliteet on parim kogu Baltimaades,» märkis Hetherington.

«AS Tallinna Vesi tegevust käsitlevad näitajad olid möödunud aasta kokkuvõttes väga head ning ettevõte on järjepidevalt ületanud 2001. aastal endale võetud teenuse kvaliteedikohustusi,» lisas Hetherington.

Avariiliste veekatkestuste hulk vähenes mullu nelja protsendi võrra võrreldes ülemöödunud aastaga, samal ajal vähenes katkestuste poolt mõjutatud kinnistute arv koguni 17 protsendi võrra. Veetorustike lekete tase vähenes 16,6 protsendini, ehk iga päev hoitakse kokku üle 40 basseinitäie puhast joogivett rohkem kui 2008. aastal.

Ühtekokku rekonstrueeriti mullu 23,9 kilomeetrit veetorustikku ning 6,4 kilomeetrit kanalisatsioonitorustikku. «Nende näitajate baasil on selge, et AS Tallinna Vesi teenuste kindlus ning ettevõte mõju keskkonnale on viimastel aastatel märkimisväärselt paranenud,» ütles Hetherington.

AS Tallinna Vesi suunas 2009. aastal veevärki 23,4 miljonit kuupmeetrit joogivett ning Paljassaare reoveepuhastusjaamas puhastati 46,2 miljonit kuupmeetrit reovett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles