Loksa laevatehas koondab kõik töötajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa linnale on koondamine laevatehases sotsiaalne katastroof.
Loksa linnale on koondamine laevatehases sotsiaalne katastroof. Foto: Liis Treimann.

Loksa laevatehas jagas välja koondamisteatised kõigile oma 525 töötajale, kuna tehasel ei ole enam tellimusi. Esialgu jäävad alles vaid kaks juhatuse liiget ning lapsehoolduspuhkusel olevad emad.


Loksa laevatehase personalidirektor Marju Varter ütles, et koondamisteatised on inimestele küll välja jagatud, kuid tegelikult koondatakse nad järk-järgult veebruari, märtsi või aprilli lõpust. Koondatute hulgas on ka personalidirektor ise.

«Koondamise põhjus on selles, et teisest kvartalist ei ole meil enam niipalju tellimusi, et inimestele tööd anda,» mainis Varter. «Aga töötame selles suunas, et saada uusi tellimusi ja töötajad jälle tagasi võtta. Kuna tegemist on suure tehasega, siis tekkiski küsimus, et kas on mõtet ettevõtet käigus hoida.»

Ta lisas, et aprilli lõpuni on veel mõned tellimused, mis jäid vanalt omanikult. Novembri alguses ostis teatavasti Loksa Laevatehase endiselt omanikult Odense Steel Shipyardilt firma Loksa Invest, mis kuulub Loksa kohalikele ettevõtetele.

«Me kõik väga loodame, et juhtkond suudab siiski midagi ette võtta ja tellimusi leida,» ütles Varter.

Siiani tootis tehas põhiliselt laevakonstruktsioone suurtele konteinerlaevadele. Viimasel ajal on need tellimused liikunud põhiliselt Hiinasse ja Hongkongi.

Varteri sõnul on koondamine Loksa linnale sotsiaalne katastroof, sest 525 töötajast 360 on kohalikud elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles