Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskus kolib homme uude majja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja Eesti Regionaalhaigla uus sissepääs haigla X-korpuses.
Põhja Eesti Regionaalhaigla uus sissepääs haigla X-korpuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeval, 26. jaanuaril kolib Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskus uutesse ruumidesse haigla vastavatud X-korpuses.


«Patsientide teenindusala kolimine on planeeritud ajavahemikku kella 8-14 ning orienteeruvalt kella 14-st jätkab keskus täies mahus tööd juba uutes ruumides,» teatas regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill.

Oluline muudatus, mis patsientidele kolimisega kaasneb on see, et erakorralise arstiabi saamiseks tuleb edaspidi haiglahoonesse siseneda lastehaigla poolt. Polikliinikusse, plaanilisele haiglaravile ning haiglaravil viibijaid külastama pääseb endiselt haigla peaukse kaudu.

Kuna keskuse ülesanne on tagada erakorraliste haigete vastuvõtt ööpäev läbi, jätkatakse samaaegselt keskuse kolimisega patsientide vastuvõttu. Nendel, kellel võimalik, palutakse teisipäeva hommikul pöörduda siiski Ida-Tallinna või Lääne-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakondadesse.

«Me oleme teisipäevaks tööle kutsunud pea kogu oma keskuse personali, et aparaatide, meditsiinitarvikute, mööbli kolimine toimuks võimalikult kiiresti. Kuid vaatamata sellele toob kolimine kaasa ebamugavusi patsientidele ning ooteajad võivad venida tavapärasest pikemaks. Me vabandame võimalike ebameeldivuste pärast ja palume patsientidelt mõistvat suhtumist,» ütles anestesioloogiakliiniku juhataja Andrus Remmelgas

Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuses saab aastas abi ligi 68 000 patsiendi, seega ööpäevas ca 190 patsienti. Nendest ligi 55 patsiendile antakse abi keskuse traumapunktis.

Keskuse koosseisu kuuluvad erakorralise meditsiini osakond, kiirabiosakond ja reanimobiiliosakond. Tegemist on Eesti suurima töömahuga ööpäevaringselt töötava erakorralise meditsiini üksusega, kus osutatakse erakorralist arstiabi kõikidel erialadel. Keskuses on 16-kohaline jälgimissaal keskmise raskusastmega haigetele ning kolmekohaline elustamissaal, mis on varustatud III astme intensiivravi nõuetele vastavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles