Deniss Boroditš pääses pankrotist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš
Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus tegi täna otsuse, et Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši pankrotiasjas tuleb ajutine pankrotihaldur jätta nimetamata ning menetlus lõpetada. See tähendab, et kohus jättis Swedbanki pankrotiavalduse rahuldamata.


Kohus leidis, et Swedbanki nõue on nii ebaselge, et asi tuleb lahendada väljaspool pankrotimenetlust. Edasi on juba võlausaldaja ehk Swedbanki otsustada, mida ta edasi teeb. Kui pank leiab, et tal on jätkuvalt nõue Boroditši vastu, võib ta hagi korras kohtu poole pöörduda.

Teatavasti soovis Swedbank välja kuulutada Boroditši pankroti ja nõuda temalt välja rohkem kui kuus miljonit krooni, kuna Boroditš oli käendajaks firma Nordcity Ehitus pangalaenule. Boroditš ise on seda nimetanud pangapoolseks survestamiseks ning kogu aeg vaielnud nõude vastu, kuna tema väitel seda nõuet ei ole.

Nordcity Ehitus on pankrotis. Boroditš oli selle firma üks omanikke, kuid müüs oma osaluse 2008. aasta aprillis maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles