Prokuratuur: Süsta tänava plahvatuse põhjustas gaasileke

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuse tagajärjed Süta tänaval.
Plahvatuse tagajärjed Süta tänaval. Foto: Karli Saul

Täna sündmuskoha üle vaadanud eksperdid kinnitasid, et ööl vastu kolmapäeva Tallinnas Süsta tänava elumajas toimunud plahvatuse põhjustas suure tõenäosusega gaasileke, teatas prokuratuur.

Plahvatuse toimumiskohale ligipääs oli seni raskendatud suure varisemisohu tõttu, kuid eile õhtuks said toestamistööd lõpule viidud ning uurijad ja eksperdid said täna sündmuskoha üle vaadata ning proovid võtta.

«Uurijad võtsid erinevaid proove, mis peaksid plahvatuse põhjuse kohta lõpliku vastuse andma. Esialgsel vaatlusel on aga suure tõenäosusega tegemist gaasiplahvatusega, millele viitab sündmuskohal avanenud pilt ja see, et ei leitud jälgi lõhkeainest ega lõhkeseadeldisest,» selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

Häirekeskus sai teate plahvatusest Süsta tänaval asuvas kortermajas kolmapäeval kell 2.20. Plahvatuse tagajärjel hävines kolmekordse elumaja ühe trepikoja kolmas korrus ja pööninguosa.

Õnnetuses sai kergemaid kehavigastusi kaheksa inimest, neist neli päästeti rusude alt. Kannatanute seas oli kolm meest, kolm naist ning kaks last, kes kõik toimetati haiglasse. Praeguseks on haiglaravile jäänud üks isik.

Põhja prefektuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb võõra asja rikkumist ja hävitamist, kui sellega on tekitatud oluline kahju.

Politsei ja prokuratuur panevad inimestele südamele, et gaasiseadmete käitlemisel tuleks olla tähelepanelik ja alati kontrollida, et ükski gaasikraan poleks lahti jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles