Linn kannab külmal ajal kodutute eest hoolt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abivajajad supiköögi ukse taga.
Abivajajad supiköögi ukse taga. Foto: Peeter Langovits.

Seoses külmade ilmade jätkumisega ning õhutemperatuuri jätkuva langusega on Tallinna linn rakendanud lisameetmeid kodutute isikute alajahtumiste ja külmumiste vältimiseks.


Abilinnapea Merike Martinson kutsus kõiki linlasi üles hoolivusele ja tähelepanelikkusele. «Märgates tänaval, pargis või mujal abitut või hätta sattunud inimest, tuleb sellest kindlasti teatada politseile või kiirabile - linn on teinud kõik selleks, et keegi ei peaks külma kätte jääma,» lausus Martinson Raepressi vahendusel.

Aadressil Männiku tee 92 on ööpäevaringselt avatud ajutine varjupaik 40 kodutule ning ka Alasi 8 öömaja on avatud ööpäevaringselt, niisamuti Kopli 79 asuvas varjupaigas saavad ööpäevaringselt majutust kõik soovijad. Lisaks igapäevasele supiköögiteenusele on kodutute öömajja ja varjupaikadesse tellitud igaks õhtuks soe toit.

Päevasel ajal on avatud kodutute rehabilitatsioonikeskus aadressil Suur-Sõjamäe 6a, kust vajadusel on võimalik saada ka riideabi. Ajutist peavarju saavad abivajajad praegu ööpäevaringselt aadressidel Alasi 8 (60 voodikohta), Kopli 79 (60 voodikohta) ja Männiku tee 92 (40 voodikohta). Voodikohtade puudumisel paigutatakse põrandale lisamadratsid ja kedagi tänavale ei jäeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles