Kuusalu valla pered on Tallinna otsuses loobuda tasuta bussisõidust nördinud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuusalu valla pered on nördinud ja solvunud, sest Tallinna linn taandus oma lubadusest võimaldada paljulapselistel peredel tasuta bussisõitu.

Pered peavad nüüd ise kuidagi hakkama saama, vahendas Reporter.ee videolõik.

Kuusalus elav Andres Sarapuu on Keskerakonna valimislubadustes väga pettunud. «Abikaasa helistas eile, et Kuusalu vallast oli helistatud ja öeldud, et suurte perede lastelt võetakse priisõidu toetus ära. Ja ometi me oleme andnud hääle Keskerakonna poolt ja valisime härra Savisaart. Kas see siis on tõesti see lubadus, mis ta enne valimisi andis?» küsis Sarapuu.

Sarapuu sõnul on vallas suuri peresid, kes tasuta bussisõitu vajaksid, väga palju.

Kuusalu vald on soodustuste tagasisaamiseks läbirääkimisteks valmis, teatas uudistesaade. Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei saa aga kõikidele Tallinna ümber asuvatele valdadele tasuta bussisõitu lubada.

«Bussitransporti Tallinna linnas piletitulust tuleb suurusjärgus 35 protsenti. Ülejäänud osa piletihinnast maksavad kinni tallinlased läbi Tallinna linna eelarve,» rääkis Aas. «Selge on see, et iga omavalitsus muretseb kõigepealt enda kodanike pärast ja kui tallinlased maksavad Tallinna ühistranspordile peale, siis on päris selge, et seda soodustatud ühistransporti ei saa pakkuda kõikidele valdadele, mis on ümber Tallinna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles