Plahvatanud korterist lõhkeaineid ei leitud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süsta 14 majas toimunud plahvatuse põhjus on eeldatavasti hooletus gaasiseadmetega ümberkäimisel.
Süsta 14 majas toimunud plahvatuse põhjus on eeldatavasti hooletus gaasiseadmetega ümberkäimisel. Foto: Raigo Pajula

Tallinnas Süsta tänava elumaja plahvatust uurivad kapo ja pommirühma eksperdid ei ole esialgu leidnud tõendeid, et korteris võis plahvatada pomm.


Põhja-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo juht Andre Tammik ütles Kuku raadio saatele «Päevapilk», et esialgsed toestamistööd on tehtud, toestamisega jätkatakse homme.

Täna toodi plahvatuspaigast välja tekkinud prahti, mida said eksperdid uurida. Tammik ütles, et esmased tulemused näitavad, et tegemist ei olnud lõhkeainega ja suure tõenäosusega oli tegemist siiski gaasiplahvatusega.

Tammik rõhutas, et tegemist on alles esialgse arvamusega ja paika, kus korteris plahvatus täpselt toimus, ei ole eksperdid veel pääsenud.


Plahvatuse tagajärjel hävines kolmekorruselise maja ühe trepikoja kolmas korrus ja pööninguosa. Päästetöötajad evakueerisid majast 32 inimest, kannatanuid oli kaheksa.

Tammik märkis, et inimesed pääsesid rasketest vigastustest
seetõttu, et vahelaed polnud kivist vaid puidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles