Pealinn lubab õpilastele valutut koolireformi

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaste vähenemine sunnib reformidele.
Õpilaste vähenemine sunnib reformidele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Tallinna haridusamet lubab, et väikese õpilaste arvuga pealinna gümnaasiumid muutuvad põhikoolideks paindlikult ja õpilased saavad kooli lõpetada seal, kus nad seda alustasid.


Tallinna haridusameti hariduskorralduse teenistuse direktor Meelis Kond rääkis, et kooli ümberkujundamine põhikooliks toimub sujuvalt ja siis, kui kõik gümnaasiumiklassid on lõpetanud 12. klassi. «Seega õpilased, kes juba konkreetses koolis õpivad, saavad selle ka lõpetada,» kinnitas Kond.

Gümnaasiumiosa kaotus puudutab haridusametniku sõnul ennekõike neid koole, kes on juba mitmeid aastaid suutnud komplekteerida vaid ühe gümnaasiumiklassi.

«Arvestades asjaolu, et põhikooli lõpetab 2010. aastal varasemast palju vähem õpilasi, ei ole reaalne, et koolid, kes olid siiani hädas komplekteerimisega, suudavad seda teha järgnevatel aastatel,» märkis Kond.

Vastavalt linnavalitsuse määrusele kinnitab haridusamet avatavate 10. klasside arvu kooliti, arvestades siinjuures kooli senist komplekteerimist, väljalangevust ja teisi näitajaid.

«Proportsionaalselt jääb vastuvõtt samasse suurusklassi ehk arvestuslikult 70 protsenti põhikooli lõpetanutest. Seega õppekohtade arv edasiõppijatele ei vähene,» ütles Meelis Kond.

Tallinna linnavalitsus kinnitas täna koolivõrgu korrastamise kava, mille järgi on põhikoolide klasside täituvuseks 18-26 õpilast. Gümnaasiumiosa klassides peab õpilasi olema vähemalt 26, peab olema vähemalt kaks klassikomplekti ning gümnaasiumiosa õpilaste arv peab olema vähemalt 156. Gümnaasiumid, kus pole nõutavat arvu õplisi, kujundatakse ümber põhikoolideks, see algab 2011. aasta septembrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles