Linnal oli plahvatanud majas üks üürikorter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Süsta 14 majas toimus täna öösel plahvatus, kus kaheksa inimest said kergemalt viga.
Tallinnas Süsta 14 majas toimus täna öösel plahvatus, kus kaheksa inimest said kergemalt viga. Foto: Karli Saul

Põhja-Tallinna linnaosa linnamajanduse osakonna juhataja Avo Vään ütles, et linnaosal oli eelmisel öösel plahvatuses kõvasti kannatada saanud Süsta 14 kortermajas üks üürikorter.


Vään mainis, et linnaosa poolt üürile antud korter asus just tugevasti kannatada saanud trepikoja teisel korrusel. Plahvatuses hävis täielikult kolmas korrus ja pööning. Vään lisas, et korteriühistult saadud andmetel on maja Salva kindlustuses kindlustatud. Siiski ei osanud ta öelda, kas kindlustusleping ka toimunud plahvatuse kahjud katab.

«Selle kindlustusküsimuse peame muidugi kiiresti lahendama, sest tegemist on ikkagi meie üürnikuga,» märkis Vään.

Süsta 14 korteriühistu liikmed ei soovinud toimunut kommenteerida. Ühistu esimees oli Vääna sõnul plahvatuses kannatada saanud.

Vään ütles, et Põhja-Tallinna linnaosavalitsus tellis autobussikoondiselt bussi, mis seisab praegu plahvatuse üleelanud maja juures ning elanikud saavad seal ajutiselt soojas olla.

«Praegu on küll kahe teise trepikoja korteritesse soe jälle sisse lastud ning maja katlamaja töötab, aga päästeameti soov on selline, et kui nad hakkavad lagunenud trepikoda toestama, siis ohutuse mõttes oleksid inimesed keskmise trepikoja korteritest välja viidud,» selgitas Vään. «Sellepärast tellisimegi bussi kohale.»

Maja purunenud trepikoda tuleb toestada selleks, et kapo, päästeameti ja politsei eksperdid pääseksid sündmuspaigale uuringuid tegema. Põhja-Tallinna valitsus muretses neile kiiresti linnaplaneerimise amtist isegi hoone projektdokumentatasiooni, et ekspertide tööd kiirendada.

Vään ütles, et tõenäoliselt gaasiplahvatusega majas tegemist ei olnud, sest ekspertide hinnangul oleks gaasilekke puhul tekkinud ka suurem tulekahju. Samal seisukohal olid ka Eesti Gaasi töötajad, kes käisid täna hommikupoolikul majas ning avasid gaasikraanid, et katlamaja saaks jälle tööle hakata, hoidmaks ära hoone torustike külmumist.

Gaasiplahvatuse võimalust ei usu ka Postimee.ee`ga rääkinud majaelanikud, sest vahetult pärast õnnetust ei tundnud keegi kuskil gaasi lõhna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles