Pihl plahvatusest: kuriteole ei viita hetkel miski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Süsta 14 majas toimus täna öösel plahvatus, kus kaheksa inimest said kergemalt viga.
Tallinnas Süsta 14 majas toimus täna öösel plahvatus, kus kaheksa inimest said kergemalt viga. Foto: Karli Saul

Tallinna abilinnapea Jüri Pihl kinnitas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et Süsta tänava plahvatuses ei viita miski kuriteole.

«Eksperdid veel töötavad, kuid ei ole mingeid vihjeid, et oleks toimunud kuritegelik plahvatus. Pigem oli tegemist gaasiplahvatusega ja õnnetusjuhtumiga,» ütles Pihl.

Linnavalitsus hoolitseb Pihli sõnul omalt poolt, et taastada kommunikatsioonid, ning et saaks elada seal maja osas, mis plahvatuses kahjustada ei saanud. «Kes vajab peavarju, siis seda kindalasti saab,» lisas Pihl.

«Eks me oleme sellisteks juhtumiteks valmis. Alguses inimesed paigutati kohe bussi. Männikul on sotsiaalkeskus, kus on ajutised ruumid. Kes tahab, saab sinna minna. Aga sinna kedagi vägisi ei sunnita,» sõnas abilinnapea.

Linnavalitsusele teadaolevalt oli hoone ka kindlustatud.

Pihli sõnul on kannatanutel võimalik elada munitsipaalkorteris või rentida ise korter ning hiljem plahvatuse põhjustajalt see kulu välja nõuda. Tema sõnul võtab hoone taastamine aega ja see pole nädalate küsimus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles