Süsta tänava plahvatuse tõttu alustati kriminaalmenetlust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna keskpäevaks polnud uurijad plahvatuskohale lähedale pääsenud, sest see oli endiselt varisemisohtlik.
Täna keskpäevaks polnud uurijad plahvatuskohale lähedale pääsenud, sest see oli endiselt varisemisohtlik. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Täna öösel Põhja-Tallinnas toimunud plahvatuse tõttu alustas ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetlust, kuid uurijate tegevust segab endiselt varisemisoht.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Tuuliku sõnul alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist.

Võõra asja rikkumise või hävitamise eest, kui sellega on tekitatud oluline kahju, lubab seadus karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.

Tuuliku sõnul ei saa hetkel ühtegi versiooni plahvatuse põhjuste kohta välistada. Kannatada saanud hoone on tema sõnul endiselt varisemisohtlik ning uurijad ei ole veel pääsenud sellele ligi.

Täna keskpäeva paiku jätkus varisemisohtlike osade toestamine.

Põhja- Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo juht Andre Tammik ütles KUKU raadiole, et praegu oodatakse ekspertiisi tulemusi- kas maja saab toestama hakata ja milliseid ohte võib see tekitada.

Kui ekspertiis käes, siis alustatakse toestamistöödega, loodetavasti jõutakse nendega täna lõpule, seejärel saavad kapo ja pommirühma liikmed plahvatuspaika uurida ning selgitada, kas tegemist oli gaasiplahvatuse või pommiga.

Tammik märkis, et jutud, et hoones ei olnud gaasi, pole tõesed. Korteris, kus plahvatus toimus oli gaasisoojendaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles