Rongiukse vahele jäänud tüdruk pääses ehmatusega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kruusamäe ja tema 5-aastane tütar pääsesid õnnetusest vigastusteta.
Andrus Kruusamäe ja tema 5-aastane tütar pääsesid õnnetusest vigastusteta. Foto: Reporter.ee

Täna hommikul juhtus õnnelik õnnetus Tallinna-Keila rongis: Andrus Kruusamäe 5-aastane tütar jäi jalgupidi rongiukse vahele ja rong hakkas liikuma. Isa kiire tegutsemine päästis tüdruku hullemast.

Probleem algas sellest, et kontrolör jõudis Kruusamäe ja tema tütreni vahetult enne nende peatusesse jõudmist ning rong hakkas juba uksi kinni panema, kui nad veel maha polnud jõudnud, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Mina jõudsin välja, kuid lapsel jäi jalg ukse vahele,» meenutas Kruusamäe õnnetust. «Ma siis jooksin rongiga kaasa, hoidsin last üleval ja rebisin ta ukse vahelt välja. Saabas jäi ukse vahele kinni, lapse sain ma kätte, mõlemad olime perrooni peal pikali maas.»

Seda nägi pealt ka kontrolör, kes tõmbas hädapidurit. «Rong tegi siis uksed lahti, papu kukkus alla ja siis pandi uksed kinni ja sõideti niimoodi edasi, nagu midagi ei oleks olnudki,» ei olnud Kruusamäe rongijuhi ja kontrolöri tegutsemisega rahul.

AS Elektriraudtee turundusjuhi Tiiu Tammoja sõnul on firma praeguseks võtnud seletuskirja nii klienditeenindajalt kui ka rongijuhilt ning kindlasti algatatakse sisejuurdlus.

«See kahtlemata ei korva selle perekonna traumat, mis läbi selle õnnetuse nendega juhtus,» ütles Tammoja. «Me väga vabandame ja üritame igal juhul välistada selliste asjade juhtumist.»

Kuid mida inimene peaks tegema, kui tahaks väljuda, aga just sel hetkel peab teda kinni kontrolör?

«Tuleks liikuda vaikselt juba eelnevalt ukse poole, et mitte jätta väljumist viimaseks hetkeks,» rääkis Tammoja. «Hea küll, et klienditeenindaja võib-olla hoidis teda ka kinni, aga eriti kui on väikese lapsega või lapsevankriga või jalgrattaga mine, siis tuleb varakult minna uste juurde valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles