Tallinna pensionärid ja represseeritud saavad maamaksuvabastuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta tagune maamaksu tõusu vastane pikett Tallinna linnavalitsuse ees.
Paari aasta tagune maamaksu tõusu vastane pikett Tallinna linnavalitsuse ees. Foto: Peeter Langivits

Linnavalitsus kinnitab homsel istungil 22 represseeritu ning 152 pensionäri maamaksust vabastamise.


Okupatsioonirežiimide poolt represseeritud ja represseeritutega võrdsustatud isikud vabastatakse maamaksust täielikult, pensionärid saavad taotleda osalist maamaksust vabastamist, vahendas Raepress.

Maksuvabastuse avalduse esitanud 22 represseeritu ja represseerituga võrdsustatud isiku maamaksust vabastamiseks kulub kokku 31 059 krooni. Koos selle korraldusega lisanduvate isikutega on maamaksust vabastatud kokku 612 represseeritut ning maksuvabastuse kogusumma 1 512 021 krooni.

Maamaksust võib vabastada okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku seaduse mõistes represseeritu ja represseerituga võrdsustatud isiku, kelle kasutuses on Tallinna haldusterritooriumil asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa.

Represseeritu saab tema kasutuses olevalt elamumaalt maksuvabastust tingimusel, et ta ei saa maa kasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu. Kui represseeritu kasutuses on mitu elamumaa sihtotstarbega maatükki, on tal õigus saada maksuvabastust ainult ühele neist maatükkidest.

Osaliselt ehk kuni 700 krooni ulatuses vabastatakse maamaksust 152 sellekohase taotluse esitanud riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saajat. Maamaksust võib vabastada riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saaja, kelle kasutuses on Tallinna haldusterritooriumil asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa, mis on suurem kui 200 ruutmeetrit.

Käesolevaks ajaks on Tallinna linnavalitsuse korraldustega määratud maksuvabastus 5239 pensioni saajale, mille tõttu laekub maamaksutulu Tallinna eelarvesse 3 658 976 krooni võrra vähem.

Linnavalitsuse korralduse eelnõuga lisandub eelpool nimetatud maksuvabastuse saajatele 152 isikut, kelle kuni 700 krooni ulatuses maamaksust vabastamisele kulub 106 341 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles