Signe Kivi valiti kunstiakadeemia rektoriks tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Kivi.
Signe Kivi. Foto: Liis Treimann

Täna kogunenud Eesti Kunstiakadeemia valimiskogu valis rektor Signe Kivi tagasi teiseks ametiajaks, mis kestab viis aastat.

Valimiskogusse kuuluvast 70 inimesest oli kohal 63, Kivile andis oma poolthääle 57 inimest. «See näitab, et rektori senise tööga ollakse rahul, sest hääletus oli salajane,» sõnas kunstiakadeemia avalike suhete juht Solveig Jahnke Postimees.ee'le.

70-pealise valimiskogu moodustavad kõik akadeemia nõukogu liikmed; akadeemia korralised professorid; osakondade, õppetoolide ja instituutide juhid; üliõpilasesinduse liikmed; õppejõudude esindajad; kuratooriumi esindajad ning kunstiavalikkuse esindajad.

Rektori teine ametiaeg algab 2010. aprillis.

Sel ajal peab valmima Tartu maantee 1 asukohale uus kunstiakadeemia õppehoone. Praegu on ülikooli jagunenud üle linna seitsmele asenduspinnale.

Sügiseks renoveeritakse koos Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga Kuhlbarsi tänaval asuv hoone, kus hakkab tegutsema ülikoolide ühiselamu.

Lisaks ehitusele jätkub kunstiakadeemias uute rahvusvaheliste õppekavade kujundamine, õppejõudude mobiilsuse suurendamine ja teadus-arendustegevuse tõhustamine.

Rektori programm näeb ette Eesti Kunstiakadeemia erialade ja osakondade tihedamat ja interdistsiplinaarsemat koostööd, EKA kui insitutsiooni positsiooni tugevdamist ühiskonnas ja kunsti osakaalu tõstmist Eesti visuaalkultuuriruumis, teatas akadeemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles