Võrk: müügimaksu osas käivad töised kohtumised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul käivad töised läbirääkimised maksu- ja tolliametiga pealinna tulevase müügimaksu haldamise üle.


Võrk märkis, et 1. märtsiks tuleb linnavolikogule esitada ettepanekud, kes hakkab müügimaksu haldama ning kuidas see toimub. Ta on varem öelnud, et kui maksuamet loobub, saab linn ka ise sellega hakkama.

«Maksuameti osas on meil väga töised kohtumised ning need edenevad hästi,» kinnitas abilinnapea. «Seda ei saa veel öelda, et maksuamet võtab müügimaksu haldamise enda peale, praegu käivad alles läbirääkimised, mis ei ole lõppenud, aga käivad mõistvas ja sõbralikus õhkkonnas.»

Millal läbirääkimised lõpevad, et osanud Võrk ütelda. Märtsini on tema sõnul veel piisavalt aega.

Tallinna linnavolikogus eelmisel aastal vastu võetud otsuse järgi hakkab müügimaks kehtima tänavu 1. juunist. Linn on oma tänavusse eelarvesse kavandanud müügimaksust juba 150 miljonit krooni.

Kui linnapea Edgar Savisaar eelmise aasta lõpus müügimaksu ideed tutvustas, ütles ta, et tegemist on sisuliselt luksuskaupade maksuga Tallinna moodi. Hiljem selgus, et maksustamisest pääsevad vaid üksikud saia-, leiva- ja piimatooted. Maksu ei võeta ka ravimitelt ning osadelt lastekaupadelt.

Müügimaksu vastu on tugevat vastuseisu avaldanud ettevõtjad ja kaupmehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles