ERR.ee: eksperdi sõnul haiseb Pirita tee pelgalt mädaneva adru tõttu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tee..
Pirita tee.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vaatamata paljude tallinlaste arvamusele, et Pirita teel leviv hais on paljuski seotud merre suubuva kanalisatsiooniveega, on see keskkonnainspektsiooni teatel vaid pelgalt ilmastikust põhjustatud nähtus.

Haisu tekitab kaldal mädanev adru, mida keegi ei korista. Ekspertide sõnul koguneb Eestis adru just põhjarannikule, samas kui Lääne-Eestis kannab meri adru ise ära, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mere haisemise põhjuseks on, et kaldale uhutakse adru ja mere orgaaniline aine, mis hakkab lagunema ja põhjustab inimese haistmismeelele väga ebameeldiva ärrituse. Näiteks kui on suhteliselt vaikne tuul, siis ebameeldiv lõhn kandub päris kaugele, aga kui on piisavalt tugev tuul hajub lõhn kiiremini,» selgitas keskkonnainspektsiooni Põhja regiooni juhtivinspektor Andrus Veskioja.

Et ebameeldivast lõhnast vabaneda, tuleks randu adrust puhastada. Kes seda tegema peaks, seda Andrus Veskioja aga öelda ei oska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles