Reformierakond: Võsa film naeruvääristab Tallinna linnavõimu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa oma priske eelarvega propagandafilmi esilinastusel.
Peeter Võsa oma priske eelarvega propagandafilmi esilinastusel. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Martin Kukk juhtis tähelepanu, et seoses Peeter Võsa filmiga üles kerkinud segased asjaolud näitavad


Tallinna linnavalitsuse ebakompetentsust hinnata linna poolt toetusteks makstud summade kasutamist.

«Naeruväärne on kuulda Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni selgitusi, et toetuse andja ehk Tallinna linn ei ole pädev hindama kõnealuse filmi kuluartiklite osakaalu
ja põhjendatust,» ütles linnavolikogu revisjonikomisjoni reformierakondlasest liige Martin Kukk pressiesindaja vahendusel.

Kuke sõnul on kummaline, et Tallinna linnavõim käsitleb filmi eelarvet kuluaruandena ning loeb selle põhjendatuks, seda enam, et mitmed sõltumatud eksperdid on hinnanud samalaadse teose tootmiseks neli korda väiksema summa.

«Tekib küsimus, milleks kulutati teose tootmiseks mõeldud 400 000 krooni tallinlaste raha ning kas kulutused on tehtud heas usus saavutada võimalikult hea tulemus,» märkis Kukk. «Kindlasti teen revisjonikomisjonile ettepaneku kõnealuse filmiga seoses tekkinud küsitavusi arutada.»

Revisjonikomisjoni liige Martin Kukk saatis abilinnapeale Kaia Jäppinenile arupärimise, milles soovib filmi tootmiseks tehtud kulutuste hindamist ja projektiga seotud kuludokumentide esitamist revisjonikomisjonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles