Raekoja platsi kuusk seisab järgmise nädalani

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja platsi jõulupuu eelmisel aastal.
Raekoja platsi jõulupuu eelmisel aastal. Foto: Uwe Gnadenteich

Raekoja platsil seisvalt jõulukuuselt hakatakse alles esmaspäeval tulesid maha võtma ning pärast seda viiakse minema ka jõulupuu ise.


Kuuse linna toonud ja üles seadnud OÜ Kesklinna Pargid esindaja ütles, et Kesklinna valitsusega sõlmitud lepingu järgi tuleb kuusk Raekoja platsilt ära viia 24. jaanuariks ja seda nad ka teevad.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Ivo Parbus lausus, et esmaspäeval, 18. jaanuaril võetakse kõigepealt maha kuuske kaunistanud elektriküünlad ning seejärel ka puu ise. «Valgustuse mahavõtmine võtab omajagu aega ja siis, kui valgustus on maha võetud, korraldatakse kohe ka kuuse mahavõtmine ja äravedu,» kinnitas Parbus.

Kuigi suur hulk Tallinna jõulukuuski leiab oma otsa tuleskulptuurides, siis Raekoja platsi jõulupuud sel nädalavahetusel toimuvale tuleskulptuuride üritusele ei viida. «Tuleskulptuuride juures ei ole Raekoja platsi kuuske ka varasematel aastatel kasutatud. Mõnikord on sinna viidud osa kuuse okstest. Aga puu ise on liiga jäme ja ilmselt põleks ta liiga kaua,» rääkis Parbus.

Ta lisas, et varasematel lumevaestel aastatel on kuuse oksi kasutatud näiteks peenarde katmisel. Tänavu pole paksu lumekihi tõttu aga selle järele mingit vajadust ning Kesklinna Pargid peab nüüd ise vaatama, mida ta puu ja selle okstega peale hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles